6 Mart 2015 Cuma

Siberia

Merhaba acunun ütopya isimli yarışmasını biliyorsunuz sanırım böyle ormanlık bir alana insanları toplayıp, kural yok denerek yarıştırıyolar. Evet bu fikir aslında bu diziden çıkmıştı. Survivor temalı bir dizi yapmak ne kadar mantıklı diye başlamıştım ilk bölümüne ama sonunda hayran kaldım çünkü eğlenceli ve de korkutucuydu.


Korkutucu dediysem ben korkmuştum yoksa siz tabi ki korkmazsınız. Peki dizinin konusu ne?? Yarışma ayağına insanları Sibiryada allahın unuttuğu bir yere götürüyorlar fakat sonra birtakım olaylar oluyor ve bir bakıyorlar ki yapım ekibi ortada yok ve vahşi ve gizemli doğada ayakta kalmaya çalışıyorlar. Böyle anlatınca tabi meeeeeeh dediniz biliyorum ama elden ne gelir...



Neyse diziyi sevmemin nedenlerinden bahsedeyim biraz.

bu karakterimiz coni :d

1. sibirya rusyanın en güzel bölgesi
şamanların biricik memleketi
soğuk ve ağaç dolu
umarım bir gün gider kavun lordu

Evet şiirimden de anlayacağınız üzere Sibirya'yı gerçekten severim. Orada geçen bir yarışma/dizi fikri beni çok mutlu etmişti.



2. Gizem

Zatan dizi hakkında yapılan yorumları okursanız anında "oha lan lost çakması :d" tarzı yorumları görebilirsiniz.  Sibiryada neler oluyor? Sunucu ne ayak? Sabinanın gördüğü o şey neydi? Gökyüzüne neler oldu? Yapım ekibi nerede? Ve işte en büyük gizem DİZİNİN İKİNCİ SEZONU NEREDE?

Evet arkadaşlar dizi güzel ve merak ettiren bir sezon finali yaptıktan sonra kayıplara karıştı. Ne iptal edildi ne de yeni sezonundan haber geldi. Allah belanı versin nbc.


aurora mı :d

3. Gerçek olaylara yapılan atıflar

a) Bilen bilir Tunguska Olayı diye bir şey var. İşte dizide de bu olaydan biraz bahsediliyor. Gerçi Carls Saganın Cosmusunu okuyanlar bilimsel açıklamasını bilir olayın. Komplo teorisyenleri ise vuhu uzaylılar :d demeye devam ediyor tabi ki dizide de bir komlo teorisine bağlanacak diye ÇOK bekledim ama ikinci sezonla birlikte bu teoride kayıplara karıştı...

çadırları

b) Dyatlov Geçidi Vakası'nı bilenler vardır belki yoksa da şöyle anlatayım Ural Dağları'nda geziye çıkan bir grup kızakçı ürkütücü ve bilinmeyen bir şekilde ölü bulunuyor. Cesetlerden ikisinin göğüs kafesi ezilmiş fakat dışarıdan darbe almamışlar, hepsinin giysisinde radyoaktif kirlenme varmış ve en bomba kısım geliyor ****aralarından beşi bulunduğunda çıplakmış**** Yani büyük ihtimalle bir şeyden korkarak çadırlarından kaçtılar ve o sırada akıllarına giyinmek gelmedi??? Peki ya o korkutucu şey neydi? Ayı? Hayır çünkü dağcılardan başka birine ya da bir şeye ait ayak izi bulunamamıştı. Çığ? Ufolar? Gizli deneyler??

bulunan cesetlerden birisi

İşte dizinin böyle komplo teorilerine açık olaylara bağlanabileceğini düşünüp ikinci sezonunun hala gelmediğini görmek beni ne kadar üzüyor sizlere anlatamam arkadaşlar... Sadece bir sezon süren 10 küsür bölümü olan bu diziyi bir ara izlerseniz bence yanlış yapmazsınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder